Започна изграждането на закрит физкултурен салон в Кочан

След проведените  процедури по Закона за обществените поръчки и  настъпилите вече благоприятни атмосферни условия, фирмата изпълнител започна строително-монтажните работи по изграждането на новия закрит физкултурен салон  на СУ „ Никола Вапцаров“ в сатовчанското село Кочан .

Проекта  е на стойност 325 000 лева и предвижда изграждане на сграда с размери 12,5/30м, обща застроена площ 378 кв.м., разгъната площ 456 кв.м. и застроен обем 2280куб.м.  В нея  е предвидено да бъдат обособени именно спортните помещения: физкултурен салон  с размери 12/24м,

съблекални, санитарни помещения за момчета

и  момичета, склад за уреди, стая на учителя и

помещение за инвентара на хигиениста .

С изпълнението на проекта, учениците от СУ

Кочан ще могат да практикуват следните видове спорт и игри: волейбол, силови спортове и гимнастически дисциплини, художествена гимнастика и танцово изкуство, баскетбол и футбол.

Въпреки че е  едно от най- големите училища в община Сатовча , до сега школото нямаше физкултурен салон. Преди години ръководството и общината кандидатстваха за финансиране но, проекта им бе отхвърлен по необясними причини . Може да се каже че училището в Кочан е  и едно в което много добре се развиват спортните  дейности .

 

Така  ръководството на  училището и общинската администрация в Сатовча  кандидатстваха отново с проект за финансиране  за изграждането на физкултурен салон пред МРРБ, ДФЗ към МЗХГ, МФ и друго европейско или финансиране от България и проекта този път беше одобрен и  старта на строителството на новото спортно съоръжение е вече факт .

Строителството ще продължи 5 месеца , а директорът Гълъб Чаушев и най- вече 280-те ученици  очакват в началото на новата учебна година  да се радват и спортуват активно в новата си придобивка .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене