Без категория

Местния печат

печат

В.“Струма“
Младеж от Петричко загина по време на гурбет в Чехия, бащата събира пари да докара ковчега с тялото на сина си
23-годишният Марио Кирилов Мицев от второто по големина петричко село Коларово почина в Прага. Той заминал за чешката столица преди месец , работил във фабрика за производство на кисело мляко. По непотвърдена информация, според кмета на Коларово Атанас Гошев, момчето паднало от 12.ия етаж на блока, в който живяло.
Майката на Марио е починала, баща му Кирил е обикновен работник.

РЗОК – Благоевград обяви: Разпределяме допълнително  6000 талона за консултации и 1000 направления за специалисти
Допълнителни направления за консултации и изследвания ще бъдат отпуснати за второто тримесечие на тази година на личните лекари и специалисти, обслужващи пациентите в Благоевградска област, обяви вчера директорът на Здравната каса в Пиринско д-р Румен Кондев.
Главният експерт в РЗОК – Благоевград Даниела Петкова поясни, че поради недостиг на направления в момента са постъпили молби за допълнителни талони от близо 90% от личните лекари и специалисти.

Братчета от Благоевград намериха голяма сума пари,  върнаха ги на собственика им

Две братчета от благоевградския квартал „Грамада“ намериха портмоне с голяма сума пари и без всякакво колебание го предадоха на учителите си, които откриха собственика и му го върнаха.
Синчетата на Калина Груева, която е главен счетоводител в частна фирма в Благоевград-четвъртокласникът в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ Георги Златков и братчето му Симеон, който е второкласник, се натъкнали на находката преди няколкодни, докато карали колело в района на училището.

В.“Вяра“

12 селски кметове от Петричко въстанаха срещу зам. областния Димитър Капитанов, обвиняват го в дискриминация

Зам. областният Димитър Капитанов се намесва грубо в работата на селските управници от Петричко, алармираха на нарочна пресконференция 12 от тях. ”Няма да допуснем жетелите на нашите населени места да бъдат превърнати в изкупителна жертва на политическата недалновидност и липсата на национално отговорни действия”, се казва в жалба на въстаналите кметове до кмета на община Петрич инж. Вельо Илиев.

34-ма абитуриенти получиха статуетка и грамота от ОДК – Благоевград, от школа „Математика”

Шефката на Обединен детски комплекс – Благоевград, Мая Дамянкина награди със статуетка и грамота 34-ма абитуриенти. Това стана на тържествена среща в Историческия музей. Дамянкина отличи своите най-талантливи, най-дългогодишни и най-способни възпитаници, които са се обучавали в школите и съставите на ОДК. През тази учебна година те са 34-ма.

Снаряд от войната откриха в парка в Симитли

Багер изкопа невзривена бомба в градския парк в Симитли. Снарядът е открит на около метър под земята по време на изкопни работи. Експлозивът е изровен при реконструкцията на градския парк, която стартира вчера. Тя се изпълнява по проект за над 500 000 лева. Финансирането е от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

Архиерейският Георги Паликарски: Ще браним Джамията в Дупница с хоругви и църковни песнопения

Дупнишките свещеници и част от миряните ще бранят Джамията в центъра на града с хоругви и църковни песнопения. “Днес в 11,30 часа, когато в Софийския апелативен съд започва делото, заведено от Мюфтийството за връщане на имота, ще бъдем там. Ще занесем  хоругвите и с църковни песнопения ще браним сградата. Няма да я дадем на Мюсюлманското вероизповедание, за да може то после да направи действаща джамия. Искаме сградата да си остане като исторически паметник”, заяви архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски.

Издирван от полицията в Перник мъж се фръцка с рокля в Мездра, хванаха го 

Полицаи от Мездра заловиха мъж, обявен за общодържавно издирване. В сряда малко след 9 часа в района срещу бившия ДАП в железничарския град ченгетата спрели за проверка 30-годишния Т.Г. от София, който бил облечен в женски дрехи, пише „Конкурент”. При справка в системата било установено, че Т.Г. е обявен за общодържавно издирване от РУП – Перник. От Областната дирекция на МВР отказаха подробности по случая, като поясниха, че вариантите едно лице да бъде издирвано са няколко.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене