Без категория

Прекратиха делото за хулиганство срещу майката на Бербатов

бербатова

Пернишките магистрати прекратиха делото срещу Маргарита Бербатова, която влезе в съда с обвинението за хулиганство. Това съобщи пернишкият адвокат Стефан Даскалов, който защитаваше Маргарита Бербатова пред Районния съд в Перник, предаде „Дарик“.

Майката на футболната звезда Димитър Бербатов бе дадена на съд за нанасяне на телесна повреда на журналистката от вестник „Струма“ Бетина Апостолова. Репортерката се опитвала да снима полицейска акция пред дома на по-малкия син на Бербатова – Асен, по получен сигнал за възможно притежание на наркотици. Между нея и роднините възникнала разправия, съпроводена с юмруци, ритници и ругатни по адрес на репортерката.

Съдебният процес бе прехвърлен в Перник, след като всички съдии в Благоевград си направили отвод. В показанията служители на реда от Благоевград, които са присъствали на инцидента, заявиха, че са видели някакъв спор между журналистите и Маргарита Бербатова и снаха й – Димитричка, но не можели да твърдят със сигурност, че е имало ритници и ругатни, тъй като не били в непосредствена близост до тях.

При така изяснената ситуация обвинението „хулиганство“ няма правно покритие, каза адвокат Даскалов. Той съобщи още, че при вземането на решението си, пернишкият съд е взел предвид аналогичен казус от практиката на ВКС.

24chasa.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене