Кмета на Сатовча ,Арбен Мименов събра на спешно съвещание ,представители на горското ,противопожарна охрана и полицията относно пожарната обстановка в общината

Кмета на община Сатовча , Арбен  Мименов след снощния голям пожар в Долен и  зачестилите напоследък горски пожари в общината , днес събра на спешно съвещание представители и отговорници от ДГС „Дикчан“ противопожарна охрана и полицията .

На съвещанието бе обсъдена пожарната обстановка в община Сатовча  както и предприемането на действия за превенция и разяснителна кампания сред населението за повишаване вниманието и отговорността на всички  относно пожарите  които освен ,че нарушават хумуса на почвата  ,унищожават и стотици хиляди дребни  и полезни животинки  включително и редки костенурки .

„Предимно пожарите в този сезон  са по невнимание . Предимно тръгват от невнимание при боравене с  огън при почистване на ниви и градини  във връзка с подготовката за новата сеитба  и  на сухи треви и храсти в пасищата  тъй като старата трева избуя много през есента и сега  се пали от пастирите с цел по- бързия растеж  на новата и зелена трева „ , обясни пред  Топ Преса  кмета Арбен Мименов .

Той настоя пред отговорниците  да стартират  още от днес  разяснителната кампания сред населението  по места , за да не се стигне до решение палените пасища  да бъдат забранени  за отдаване   през този сезон .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене