Кръстникът на „Фамилия Гейт“ топ полицай в Благоевград криел дъщеря си! Парадирал с влияние!

Дознателката Розалина Кьосева общувала с престъпника Владо Боклука, разследвали я от месеци, а според дсруга версия била негова тайна „съпруга“.

Зам.-шефът на полицията в Благоевград Георги Кьосев се опитвал да прикрие дъщеря си Розалина, която имала много близки отношения с криминален авторитет, познат в Югозапада като Владо Боклука, научи Топ Преса от свои източници. Щерката на топ полицая е дознател в местната полиция, срещу нея имало разработка от няколко месеца, но ченгетата все удряли на камък заради високия пост на таткото в системата на МВР.

Информаторите ни разкриха, че и срещу самия Георги Кьосев имало много жалби и сигнали, които потъвали незнайно къде. Топ Преса научи още, че когато Владо Боклука бил задържан, Розалина Кьосева му дала телефон, за да може бандитът да говори на воля от килията си. Такъв сигнал е бил подаден във „Вътрешна сигурност“, но проверка не била направена заради силното влияние на бащата, който парадирал с връзки с голям полицейски началник в София. Смята се, че Розалина е давала на приятеля си информация, която е свързана с разследването срещу него. В момента Боклука е в затвора, където излежава присъда за наркотици. За него има и издадена Европейска заповед за задържане в Гърция заради пласиране на фалшиви пари.

Снимки : lupa.bg

Открай време полицията в Благоевград е разделена на две групи с по три силни фигури вътре, като едните се опитват да натопят опонентите, че нарушават закона. Така с вражеска помощ сигналите срещу Кьосев достигнали до много високо ниво в София, което станало повод за провеждането на акцията.

„Задържаха го, но пак ще се измъкне, никой не вярва, че ще бъде в ареста за повече от няколко часа“, казаха пред сайта Lupa.bg запознати с положението в благоевградската полиция. Най-вероятно сега той ще бъде ползван само като свидетел. Това не е първа издънка на Георги Кьосев. Преди време зам.-шефът на МВР се забърка в скандал, като заплаши журналист, който отразяваше скандали в КАТ но в последствие същия журналист си наложи автоцензура и свали видеото и статиите срещу Кьосев.

Вчера обаче се случи немислимото – топ полицаят бе задържан в апартамента си в жк. „Еленово”. Пред медиите униформеният началник успя да каже само, че не знае какво се случва и ще сподели повече с медиите по-късно. Георги Кисьов бе отведен в сградата на областната дирекция за разпит.

Задържането е резултат от акцията, при която спецчасти на Вътрешното министерство влязоха в МВР-Благоевград заради връзките на дъщерята му Розалина със затворник от Бобов дол.

ТОП ПРЕСА ПРИПОМНЯ ЧЕ СКАНДАЛИТЕ ОКОЛО ГЕОРГИ КЬОСЕВ ТРЪГНАХА ОТ ВЕСТНИК БЛАГОЕВГРАДСКА ВЕСТ, А СТАТИЯТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене