3000 лв. от община Сандански за близките на сгазения на АМ „Струма” мъж

Само дни, след като община Сандански почете посмъртно проявата на граждански дълг и саможертва на Димитър Костадинов, семейството му ще получи и финансова помощ.

На 18 март на близките на Костадинов, който загина в непрогледната мъгла на автомагистрала „Струма” на 5 февруари тази година, бе връчен плакет за проявената от техния родственик храброст и саможертва.

На фаталната дата се сблъскаха над 25 автомобила във верижна катастрофа. Мъжът, който е от село Ново Делчево, слиза от колата си, за да предупреди  идващите след него водачи за мелето на пътя, но е пометен от тир и издъхва на място.

По разкази на очевидци, преди да загуби живота си Димитър е успял успешно да предупреди множество автомобили за станалия инцидент, с което спасява живота на пътуващите в тях.

„Направих предложение до общинския съвет за отпускането на 3000 лева от община Сандански на семейството на Димитър Костадинов. Той доказа, че да правиш добро за непознат и да жертваш живота си е най-чиста проява на човечност. Прови граждански дълг, храброст и саможертва в името на доброто”, сподели кметът на община Сандански – Кирил Котев.  Предложението за финансовата помощ е одобрено от комисиите в местния парламент, предстои то да се приеме на сесията на общинския съвет на 28 март.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене