Без категория

Муса Палев с първа копка на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица

Муса Палев

снимки: Община Белица

Областният управител на Благоевград Муса Палев и Цикламия Банкова – представител на ПСТ „Холдинг”, прерязаха лентата и с бутилка шампанско ритуално направиха първа копка на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица.

първа копка

След 5 дълги години на пропуски и обжалвания проектът по Програмата за развитие на селските райони в Белица ще бъде реализиран.

Муса Палев поздрави беличани с дългоочакваното събитие и сподели, че дългият и стръмен път, който е извървян заедно с кмета на Община Белица инж. Ибрахим Палев и служителите в общинска администрация, вече е останал в миналото.

първа копка

„Сега остава да пожелаем на фирмата изпълнител да свърши качествено и в срок своята работа“, каза Муса Палев. Той сподели, че от тази придобивка със сигурност ще се възползват не само туристите, но и общността на град Белица и общината.

Очаква се след завършване на ремонта туристопотокът до Парка за мечки и община Белица да се умножи, защото живата реклама е най-ценна.

Кметът на община Белица сподели, че липсата на добър път до парка, който се намира само на 11 км северно от града, в полите на прекрасната Рила планина, досега е отказвал голяма част от туристите, решили да посетят туристическата дестинация.

първа копка

„Но вече сме сигурни, че след приключване на строителните дейности всички ще са доволни. Ние добре знаем,че приоритет в общинската икономика е туризмът, а и общността ще може спокойно да се развива чрез разнообразните видове туристически услуги“, подчерта кметът Ибрахим Палев.

На дългоочакваното събитие  присъстваха представители  на общинска администрация, кметове на населени места в общината и местни жители.

първа копка-мечки

Отец Николай Попов и имамът на Белица Ахмед Горелски поздравиха всички с новото начинание. Те пожелаха преди всичко хората  да бъдат по-добри и по-смирени едни към други и да вярват в доброто, защото тогава то се случва.

В словото си имамът заяви, че днес ще бъде пренесен в жертва курбан, който ще се раздеде на най-бедните хора в Белица.

Освен ремонт на пътя до резервата, проектът включва и ремонтни дейности на улици в селата Горно Краище, Краище и Дагоново, както и на водопровода и канализацията на Горно Краище и Дагоново.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене