Условна присъда получи  кредитна консултантка  от  Перник  присвоявала  на чужди пари   в размер на   2527,80 лева.

Дамма ,кредитен консултант от Перник се призна за виновна  за присвояване на чужди пари. Тя  се е споразумяла с Районна прокуратура – Перник за  по- леко наказание за извършеното престъпление .

Така крадлата- кредитен консултант ,  получи  условна присъда от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок затова че е присвоила чужди парични средства в размер на 2527,80 лева.

До приключване на наказателното производство се  стигна след като подсъдимата Д.Л. се призна за виновна за извършените от нея престъпления и сключи споразумение с Районна прокуратура – Перник.

         В качеството си на длъжностно лице – кредитен консултант в търговско дружество, подсъдимата Л. в периода от 26.05.2015 г. до 04.04.2016 г., в Перник, в кръга на службата си съставила официални документи – квитанции и референции.

 В тях тя удостоверила неверни обстоятелства, а именно получаването на конкретни дати определени суми от клиент, представляващи вноска по договор за заем .

Целта била въпросните документи да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.

         В периода от 01.09.2015 г. до 30.03.2016 г. Подсъдимата пък  унищожила квитанции и разписки, издадени от Easypay, принадлежащи на дружеството, с цел да набави за себе си облага.

         До приключване на съдебното следствие паричната сума е била възстановена от подсъдимата .

         Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене