Съветническа листа / Тюрлюгювеч/ реди в Копривлен директора на училището Александър Белчев . Синът му Благой –водач

Съветническа листа която местните в селото наричат/Тюрлюгювеч/ е заредил вече  месеци преди  местните избори директора на училището в хаджидимовското село Копривлен, Александър Белчев. Той е бивш кмет на селото, и някогашен седесар. Доводите му относно подреббата били че младиште хора в Копривлен искат да участват в новия Общински съвет в Хаджидимово за да променят досегашното статукво както и да влеят млада кръв в политиката с новаторски предложения и решения. На първо място обаче политическия стратег Белчев поставя в /тюрлюгювеча/ сина си Благой Белчев който бе бутан от баща си и за кмет на Копривлен но не бе избран.

Така в листата редена от Белчев вече са ясни имената на уволнения полицай Костадин Лазаров, детската учителка, Мария Роботова, Ангел Попов-Бари служител във водното и др.

Интересни са в Копривлен и изплувалите вече кандидати за кметове на селото които се коментират масово.

Копривленчани коментират, че подкрепа от тях за друг мандат ще поиска сега действащият кмет на селото Лъчезар Банев. Те обаче,  казват че не били доволни от него и щели да заложат на друга кандидатура. Сред коментираните имена за кандидати за кметове са още Георги Бойчев и подалият оставка  началника на РУ Гоце Делчев  Ангел Зайков.

 „В Копривлен и съветници и кметове избираме с пари. Който даде най-много за него гласуваме. Това е положението“, заявяват открито изборджиите, които чакат с нетърпение да дойдат кметските избори. Още от сега вървят пазарлъци, а за евровота  който ще бъде в края на месец май, нито в Копривлен, нито в цялата община Хаджидимово не се говори изобщо. Хората са  насочили вниманието си към местните избори, кандидатите за кметове и общински съветници да се докопат до властта, а избирателите да изкарат по някой лев от всички тях. „До сега  цената за глас в Копривлен, а и в цялата община Хаджидимово беше от 30 до 50 лева за местният вот, тази година вдигаме мизата, така ще е  и на парламентарните избори, ако искат“ са категорични  не само в Копровлен,  но и във всички села в Община Хаджидимово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене