Много награди и силна конкуренция на общински ученически игри

В духа на спорта, по правилата на честната игра, с желание за победа, много приятелство и добро настроение съпътстваха тази година състезанията между учениците от община Симитли. Момчета и момичета от училищата в общината показаха умения и талант в най-популярните игри – баскетбол и футбол.

 В баскетбола като по-добри се показаха на терена играчите от Симитли. След тежка битка в оспорван за победата мач баскетболистките завършиха с финалното 27:14 за Симитли. Така те спечелиха първото място в общината и трябва да се готвят за областния кръг на ученическите игри.

 Отбори от Долно Осеново, Симитли и Крупник играха футбол. В групата 5-7 клас на първо място се класираха футболистите от Крупник, втори остана отборът от Долно Осеново и третото почетно място бе за футболистите от училището в Симитли. При мачовете на учениците от 8-ми до 10-ти клас Симитли спечели първото място, Долно Осеново станаха втори, а Крупник останаха трети на стълбичката.

В категория X-XII клас, футболистите на Симитли станаха първи  срещу Крупник при резултат 4:4 в редовното време и 10:9 след дузпи.

Тази година за най- добре отличилите се в игрите имаше индивидуални награди, като от отрите училища имаше по няколко ученика с награди за Симитли бяха Мирослава Айкова, Стефан Михайлов, Николай Мутавджийски, Кирил Каменов и Даниел Борисов. За Крупник отличени бяха Румен Атанасов, Емил Сулев, Ивана Денева и Марио Самуилов. Най-добри играчи от Долно Осеново бяха: Александър Яворов, Кристиян Въгленов и Калин Крънчов. За всички тях имаше федербали, тенис хилки,  хилки за тенис на маса и топки. Общинското ръководство предпочете тази година всички награди да са топки, които да могат да подпомогнат учлищата за по-качествената игра на децата, кметът Апостол Апостолов връчи грамоти на всички,като ги поздрави за честната игра и спортния.  Той пожела успех на победителите в областния кръг на ученическите игри. Традиционните общински ученически игри се проведоха в спортния комплекс на стадион „Септември“ в Симитли.

Пред погледите на кметa на община Симитли Апостол Апостолов, народния представител Стефан Апостолов, директорите на трите училища в общината, много поддръжници на спорта и големи агитки, отборите направиха зрелищно шоу.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене