Арестуван е извършителя на кражбата от 700 лева в село Кавракирово

18-годишния циганин Румен О. е задигнал 700 –те лева от фургона в Кавракирово, били са дарения за построяване на евангелистки дом

Арестуван е извършителят на кражбата на дарени средства от миряни, за построяване на нов молитвен дом в петричкото село Кавракирово.

В клетката на РУ-Петрич е задържан 18 годишният Румен О., който след продължилите два дни оперативно издирвателни мероприятия, проведени от петричките криминалисти е задържан и е направил признания за извършената кражба.

Както писа Топ Преса преди дни, парите били поставени в кофа във фургон, и били събирани от миряните дарения, около 700 лева, предназначени за построяване на евангелистки дом в селото.

Задържания Румен, циганин от същото село се оказал стар познайник на полицията. Той се е водил на отчет още като непълнолетен в Детска педагогическа стая, за извършени кражби.

Румен О. е употребявал и наркотични вещества, което е признатата от него причина да открадне парите на миряните, за да се снабди с  наркотици.

Кметът на селото Александър Треновски, научи от екипа на местна медия за ареста на крадеца и в аванс поздрави екипа криминалисти, свършили перфектно работата си за кратко време, туширайки по този начин създалото се излишно напрежение сред жителите. По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене