Клиентка изгоря с 300 лв. заради кафе с цигара в централно заведение

Клиентка на централно заведение в Кюстендил беше глобена с 300 лева заради запалена цигара. Случката е от 22 ноември миналата година. Малко преди обяд Борислава Петрова седнала с приятели на кафе, запалила цигара и въпреки предупреждението на сервитьорката тя не я изгасила. Обяснила, че седи до прозореца, а вратата била отворена.

В това време служители на Регионалната здравна инспекция и униформени влезли в кафе-аперитива на проверка. Установили, че в обособено помещение, представляващо закрито обществено място, Борислава Петрова пуши.

Съставен й бил акт за установяване на административно нарушение. Санкцията е на основание чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето, мотивират се здравните инспектори. Въз основа на акта е издадено и наказателно постановление, с което на младата жена е наложена и санкцията от 300 лева. На Борислава Петрова е предоставена възможност да подаде възражения по акта. Районният съд в Кюстендил обаче потвърди санкцията, а определението подлежи на обжалване пред Административния съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене