Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

В търсене на нова ДНК

Представители на правителството, бизнеса, университетите, училищата и БАН подписаха меморандум за създаването на Дигитална национална коалиция (ДНК). Тя е част от инициативата на Европейската комисия Grand Coalition for ‪Digital Jobs(„Голяма коалиция за дигитални работни места“), като целта й е да адресира проблема с недостатъчния брой професионалисти, които да работят в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).

Прокуратурата пое остър курс срещу Цветан Василев

Ръководството на КТБ е било разпитано във връзка със сигнала на „Протестна мрежа“, подаден през март за евентуални престъпления, извършени от депутата от ДПС Делян Пеевски, банкера Цветан Василев и новия политик Николай Бареков. Информацията беше потвърдена неофициално за „Капитал“ от държавното обвинение с уточнението, че разпитът вече е минал и „на някои хора не им е било много приятно“.

“Труд”

Нова версия на политическата сцена: Орешарски остава до юли

Разпускането на 42-рото народно събрание и оставката на премиера Пламен Орешарски се отдалечават към юли, а предсрочните парламентарни избори – към края на септември.

100 фирми с договори за „Южен поток“

Между 80 и 100 български фирми са сключили договори като подизпълнители на строителя на българската част на газопровода “Южен поток”. Това съобщи изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков пред “Труд”.

“Сега”

БСП и ДПС се заеха с ударно разпределяне на постове

Ден след като постигнаха съгласие, че правителството трябва бързо да подаде оставка и да се ходи на избори, управляващите се заеха с разпределяне на постове с дългосрочен мандат. Въпреки яростния отпор на ГЕРБ парламентът вчера избра нови членове на Сметната палата, а кабинетът назначи постоянен шеф на Националния статистически институт и отпусна пари за откриване на 20 търговски мисии в екзотични страни.

Страната може да загуби още 142 млн. лв. за регионите

Още 40 проекта по ОП „Регионално развитие“ на стойност 142 млн. лв. са с висок риск да не бъдат реализирани, а средствата – загубени. „Основната причина са обжалванията“, съобщи вчера регионалният министър Десислава Терзиева. Миналата седмица стана ясно, че ЕК замразява временно плащанията по две оси на оперативната програма заради открити нередности в обществените поръчки на четири проекта за 90 млн. лв. Така се блокират всички неразплатени пари по двете оси – около 640 млн. лв. от 1.7 млрд. лв. ЕК поиска по-строг контрол от министерството.

“Стандарт”

Нов талон за колата

Малкият талон за колата вече ще има нова форма. В него ще бъде вкарана повече информация, която сега се съдържа само в голямото свидетелство за регистрация. Промяната стана наложителна, след като пътната полиция в Гърция започна да наказва шофьорите ни, които не представят големия талон. При липсата му комшиите свалят номерата и налагат глоба до 9000 евро.

Първо реформи, после оставка

Спешни реформи преди оставката на кабинета и разпускането на Народното събрание. Затова са се разбрали премиерът Пламен Орешарски и представители на двете партии, които подкрепят правителството, научи „Стандарт“. Вчера министър-председателят, лидерът на ДПС Лютви Местан и председателят на Народното събрание Михаил Миков изпиха по едно кафе в стаята на парламентарния шеф. Първоначално се твърдеше, че в стаята на Миков е и Сергей Станишев. Впоследствие обаче никой от БСП не потвърди информацията.

“24 часа”

Кой? Кой ще е служебен премиер?

Who Wants to be a Millionaire, но във вариант „Политически сървайвър“ тръгва тези дни у нас. По всички канали. И то без заглушаване.

Докато допреди 10-ина години всеки даваше мило и драго, за да е на изпълнителното кормило на държавата, днес нещата са по-различни.

Кафе на Местан и Орешарски поотлага оставката

Оставката на кабинета „Орешарски“ се отлага, а на парламента остават поне 20 пленарни дни. Това пресмятаха днес депутати от различни парламентарни групи.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене