Ефективни присъди за незаконно държане на 74 кг дрога за около 920 лева. по споразумения с Районна прокуратура – Козлодуй

Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Козлодуй и защитата на подсъдимия Ю.Ю., с които той се е признал за виновен за извършени от него престъпления – незаконно държане на високорисково наркотично вещество.

За извършените от подсъдимия Ю.Ю. престъпления са му наложени наказания „лишаване от свобода“ за срок от по седем месеца, при „общ“ режим на изтърпяване.

На 31.01.2019 г. подсъдимият Ю., без надлежно разрешително, държал суха растителна маса – коноп (канабис) с тегло 74 грама, с концентрация на тетрахидроканабинол 1,05%.

Дрогата била поставена в полиетиленов плик в лек автомобил. По цени за пласмент на наркотика към датата деянието стойността му възлиза на 447,04 лева.

Един месец по-късно – на 27.02.2019 г., Ю.Ю. незаконно държал наркотично вещество от същия вид. Мъжът бил в района на бензиностанция в с. Бутан, община Козлодуй, когато в носената от него мъжка чанта бил открит канабис. Общата стойност на дрогата, разпределена в два прозрачни найлонови плика, възлиза на 471,96 лева.

Определенията на съда имат последиците на влезли в сила присъди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене