Родилното в дупнишката болница е пред затваряне

АГ-отделението на общинската болница в Дупница е пред закриване поради намалели раждания и натрупани над 60 хил. лева загуби за м.г., обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванова, която е и управител. В града е започнала подписка срещу решението за закриване. Дори се иска оставката на прокуриста.

156 са новородените в отделението в Дупница през 2018 година и те намаляват. В отделението има проблем и с екипа, и с персонала.

Две от операционните акушерки напуснали, а нови не постъпват.

Има решение на общинския съвет отпреди година за закриването на травматологята и на АГ-отделението. Борбата е да се запазят. Травматологията се съвзела, АГ-то обаче затъва, отбеляза Иванова. Тя обещава да се прави нов анализ на ситуацията и да се търси вариант родилното да остане. Перспективите обаче за това не са добри.

В града има и частна болница с добре оборудвано родилно отделение – така че тази здравна услуга за населението няма да бъде закрита, добави тя.

Обявяваме се против скандалното решение да се спре дейността на родилно отделение в общинската болница на Дупница и по този начин да се закрие едно от най-старите АГ отделения в региона. Интересите на населението са над личните интереси на частни болници и центрове, се казва в петиция, организирана в социалните мрежи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене