На информационни срещи предоставят на бизнеса в Гоце Делчев и Хаджидимово полезна информация за европейски програми

На 21 март в Гоце Делчев и Хаджидимово ще се проведат информационни срещи за представяне на актуални възможности за подпомагане на бизнеса и работодателите на тема  „Европейски средства в подкрепа на бизнеса“  .

Срещите се организират  от  Областен информационен център – Благоевград.

По време на срещите ще бъдат разяснени активните към момента процедури „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“  по ОП „Иновации и конкурентоспособност“  и  „Умения“ по  ОП „Развитие на човешките ресурси“. Кампанията е насочена към представители на бизнеса и работодатели, включително  и общински предприятия.

 

Информационните  срещи в Гоце Делчев и Хаджидимово ще се проведат :

 

в Гоце Делчев – на 21 март /четвъртък/, от 11:00часа – 12:30 часа, в Заседателна зала на партера на община Гоце Делчев

 

в Хаджидимово – на 21 март /четвъртък/, от 14:00часа – 15:30 часа, в Заседателна зала на община Хаджидимово.

 

Процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ цели подобряване на производствения капацитет на малките и средните предприятия чрез повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на експортния им потенциал. Минималният и максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата за всеки отделен проект е от 100 000 лв. до 1 000 000 лв., в зависимост от категорията на предприятието – кандидат. Интензитетът на БФП може да достигне до 70%.

 

За да са допустим кандидат, предприятията трябва да попадат в категория микро, малко или средно, да имат минимум три приключени финансови години преди датата на обявяване на процедурата и да са реализирали определени в Условията за кандидатстване нетни приходи от продажби. Допустими по процедурата са разходи за придобиване на машини, съоръжения , оборудване и разходи за придобиване на специализиран софтуер.

 

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16:30 часа на 21.05.2019 г.

 

Целта на процедура „Умения“ е насочена към повишаване квалификацията на работната сила, насърчавайки професионалното и кариерно развитие.

Допустими кандидати/партньори по процедурата са работодатели с основна или допълнителна дейности, конкретно посочени в Насоките за кандидатстване. Индивидуалният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект трябва да бъде  минимум 15 000 лева и максимум 3 911 660 лева като интензитетът на помощта може да достигне 70%.

 

Крайният срок за кандидатстване по тази процедура е 17.30 часа на 03.05.2019 г.

 

 

 

Предварителна регистрация за срещите в Гоце Делчев и Хаджидимово не е необходима, а участието в тях е напълно безплатно.

 

За допълнителна информация:

 

Елена Михова

 

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

 

Тел.: 0893/33 67 28

 

e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене