Прогноза за времето – 8 март

Днес ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб западен, в Източна България – до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За Гоце Делчев времето ще е с променлива облачност и максимална температура до 23°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-18°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата – до силен вятър от запад-югозапад. Ще се затопля още и максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, а на 2000 метра – около 7°.

В събота ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще бъде със западна компонента, слаб, в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 18° и 23°.

Привечер и през нощта срещу неделя, главно над Северна България облачността временно ще се увеличи и на изолирани места ще превали слаб дъжд.

В неделя северозападният вятър временно ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Температурите ще са без особена промяна.

В понеделник облачността ще се увеличава и вплътнява, към вечерта в крайните северозападни райони ще завали дъжд. Температурите слабо ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене