УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА НА ПЪРВО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КОМИКСИ ЗА ДЕЦА“, ДЕЙНОСТ, „ЕВРОПАС“, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

На 05.03.2019 г., на тържествена церемония, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси, гр.София, екипът на дейност „Европас“ награди победителите от Националния конкурс «Комикси за деца».

Гордост за училището в Сатовча е, че 18 ученици под ръководството на Райка Славчева – старши учител по френски език, заеха първите места и бяха наградени с 2 цифрови фотоапарата, 1 таблет, 9 смарт часовника, грамоти и поощрителни награди.

Темата, върху която творяха учениците бе «Моята мобилност». Целта бе да се провокира тяхното въображение по представяне на различни случки от пътуванията извън България.

След реализирания в училището тригодишен проект по френски език «Градина без граници. Нека нашият дух цъфти в градината на Европа», учениците работиха с голям ентусиазъм и изобразиха върху своите рисунки училищата от Италия, Португалия, Испания и Румъния.

Критериите за оценка бяха: Оригиналност на идеята и доколко тя отговаря на темата на конкурса, драматургия, композиция на страницата, разработка и характеристика на героите, графично изпълнение.

Тези награди предизвикаха много положителни емоции у учениците и мотивация за участие в други конкурси.

Благодарности за:  Петьо Кънев – изпълнителен директор на ЦРЧР, екипът на Европас;  Джеват Дунчев – директор на СУ «Св.св.Кирил и Методий», транспортна фирма ЕТ „БЕСИ“ и осемнадесетте ученици – победители в конкурса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене