92-годишен стоматолог с четвърта книга

Четвъртата си книга издаде известният в Дупнишко и в Бобовдолско стоматолог д-р Кирил Петков, който гони 92 г. И още практикува. На ден има поне по десетина пациенти.

„Не връщам никого. Взимам минимума, а хората са бедни и ме търсят. Доволни са, няма разочаровани. Ще работя, докато мога“, зарича се д-р Петков.

Петата му книга е за родното му село Дяково. което посещава най-редовно, като сам шофира „реното“. В 140 страници се опитал да изясни и продстави кое от къде се е зародило и идва в това село, кой кой три-четири поколения преди нас, кои са даскалите, кои са кметували, описал е хановете, водениците, пътищата, „инфраструктура“, казано поновому. Местностите. Забележителните дяковци.

Готвел книгата две години, докато я види отпечатана. Лягал си в 2 часа нощем. Коректури, добавки, редакции – до поседно. И речник на дяковските думи съставил във „втората част“. Справил се блестящо.

Книгата вече се разграби, стоматологът ще трябва да мисли за второ издание. Предишните му книги са „Роководство за решаване на кръстословици“, „Родът Петкови“, „Махала Кокая“ / където се родил на 10 август 1927 год./. Малко ще си даде почивка с писането, а след това ще започне да пише биографията си – но не за печат, а за наследниците си, да знаят как се е справял през дългия си житейски и професионален път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене