Михаил Константинов: Някой изобщо чел ли е тази Конституция?

Михаил Константинов

„Изумен съм от казаното от Сергей Станишев. Изненадата ми идва от това, че досега смятах, че някой тази държава чете Конституцията, но тя очевидно не се чете.“

Това коментира пред OFFNews математикът проф. Михаил Константинов за изказването на Сергей Станишев и искането му за избори до края на юли.

„Нивото им на грамотност е това, което ме изненада, при  българските политици. Вариантът да има избори през юли е напълно невъзможен. Не искам да коментирам опорните точки на хора, които не четат Конституцията“, каза още Константинов.

Според професора добрата дата за избори е 12 октомври. 

Константинов заяви, че се надява предстоящата предизборна кампания поне този път да бъде европейска, а не балканска. Да бъде културна и интелигентна.

„БСП е една партия, която дълбоко не ме интересува. След днешния пленум е време тя да се разпадне на нормалните си компоненти и да престанем да се занимаваме с нея“, каза още Константинов.

Политологът Димитър Димитров също заяви пред OFFNews, че избори в края на юли, каквито поиска лидерът на БСП Сергей Станишев, са невъзможни, защото в Конституцията и в Изборния кодекс са записани процедури и срокове, които не позволяват толкова бърза подготовка за предсрочни избори.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене