Бюст паметник ще бъде поставен на Неврокопския митрополит Натанаил на площада, носещ името му, между улиците „Бяло море“ и Търговска“ в Гоце Делчев

С пълно мнозинство общинските съветници от община Гоце Делчев на проведената вчера сесия приеха предложението на кмета, Владимир Москов за поставяне на бюст паметник на покойния Неврокопски митрополит Натанаил в града.

Бюст паметника на владиката Натанаил ще бъде поставен  на площада при кръстовището между улиците “Бяло море” и “Търговска”  който носи името на митрополита.

С издигането на бюст паметника на дядо Натанаил, ще бъде отдадена заслужена почит към духовния водач, ръководил Неврокопската епархия от месец април 1994 година до кончината си на 16 ноември 2013 г.

С изграждането на паметника и подходите към него, площадът ще се обогати в обемно пространствено и естетическо отношение, смята главният архитект на Община Гоце Делчев Георги Скрижовски, който трябва да издаде разрешение за поставяне на бюст паметника, след решението на Общински съвет Гоце Делчев.

Идейният проект е дело на младия и талантлив български скулптор Илия Бояров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене