ГЕРБ-Благоевград проведе номинационно събрание за издигане на кандидати за Европейски парламент

Снощи, общинската организация на ГЕРБ-Благоевград проведе номинационно събрание за издигане на кандидати за членове на Европейския парламент. На него присъстваха народният представител от 1-и МИР г-жа Даниела Савеклиева, общинският ръководител и областен управител г-н Бисер Михайлов, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, ръководители на съсловните организации и над 150 членове на структурата в града.

Губернатора Бисер Михайлов приветства присъстващите с думите : „Изправени сме пред избор на предизвикателството, който трябва да начертае бъдещото развитие на Европа. Постигнатото по време на Председателството на Съвета на ЕС и водената до момента външна политика превърнаха България във важен фактор на международната политическа сцена. Важно е да отчетем постигнатите резултати от членството ни в Европейския съюз, както и възходящото и устойчиво икономическо развитие на страната ни. ПП ГЕРБ принадлежи към голямото политическо семейство на Европейската народна партия и е важно да дадем нашия принос, като постигнем максимални резултати на предстоящите избори за Европейски парламент.“

Областният координатор Даниела Савеклиева отбеляза доминантното присъствие на област Благоевград във върховете на европейската политическа сцена в лицето на българския еврокомисар и двамата евродепутати от региона. Това е напълно заслужено с оглед на постигнатите резултати от представянето на ГЕРБ-Благоевград на провежданите от повече от десетилетие избори. Г-жа Савеклиева предложи номинацията г-жа Мария Габриел, като име на доказал се и заслужил уважението си български политик. в структурата на Европейския парламент.

Д-р Атанас Камбитов подчерта значението и важността на предстоящите през май избори: „Те ще бъдат много тежки и жизненоважни за Европа. Ако допуснем набиращите сила песимистично настроени политически формации да вземат превес ще бъде катастрофално за Европа и Съюза. Не трябва да толерираме опонентите ни! Трябва да насочим усилията си към утвърждаване на досегашните позиции на ГЕРБ в Европейския парламент. В противен случай ще дадем възможността на всички, които се стремят да подкопаят устоите на правителството да се опитат да предизвикат нови предсрочни парламентарни избори. Това ще бъде критична точка в развитието на България.“. Номинацията, която излъчи кмета беше на Андрей Новаков – един млад и амбициозен българин, наложил името си в ЕП.

Номинацията на обласният управител Михайлов беше за досегашния евродепутат  Асим Адемов, който за краткото време, в което беше евродепутат успя да заслужи уважението и признанието на колегите си в. Той започна няколко инициативи на национално ниво, най-значимата от която е „Да върнем родителите в училище, чиято цел е да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. Важен акцент в работата на Асим  Адемов е комуникацията му с обикновените хора в смесените региони.

С пълно единодушие присъстващите в препълнената зала подкрепиха така направените номинации за кандидати за членове на Европейския парламент.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене