Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български” – София, раздава награди на хаджидимовски ученици

Учениците от хаджидимовското училище с ръководител – Заприна Глушкова, отново заеха първите три места, този път в проведените от Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български” – гр. София, национални художествени конкурси за ученическо творчество на следните теми:

„Българийо, за тебе те умряха” по повод 140 години от Освобождението на България

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира” по повод 170 години от рождението на Христо Ботев

„Душата ми се моли, дете, душата ми се моли” по повод 140 години от рождението на Пейо Яворов

и конкурс „Екзарх Йосиф като възстановител на Българската църква”.

Конкурсите бяха обявени през 2018 г., а на 10 февруари станаха ясни отличилите се. Конкурсите се провеждат в рамките на организираната от фондацията “Декада 2013 – 2023” под наименованията “Бог  – Светът – Човекът” и „Космос – Земя – Човек“и са посветени на историческите ценности и българското самосъзнание. В двата конкурса са наградени всички участвали реферати и есета на учениците на старши учител по български еик и литература Заприна Глушкова. Един от учениците й притежава повече от едно отличие в художествените класации, видимо в постигнатите резултати.

Наградени участници са:

  • ПЪРВО място за Милка Воденичарова от 10. клас и за нейния реферат на тема

„Екзарх Йосиф като възстановител на Българската църква”;

  • ПЪРВО място за Георги Спахиев от 10. клас и за реферата му на тема „Душата ми

се моли, дете, душата ми се моли”;

  • ВТОРО място за Георги Спахиев от 10. клас и за реферата му на тема „Тоз, който

падне в бой за свобода, той не умира”

  • в конкурса „Българийо, за тебе те умряха” по повод 140 години от

Освобождението на България ТРЕТОТО място за написано есе бе за осмокласничката Ангелина Чапкънова, от която награда преподавателката Глушкова бе изключително доволна, защото това е дебютното участие на ученичката и то е увенчано с трето място в национален конкурс.

Със щастие е изпълнена ръководителката им, защото вчера тя получи новини, че двама от учениците й са с трети места и от друг национален конкурс, обявен от ЦПЛР ОДК – Поморие, на тема „Мракът и светлината на един герой“, посветен на Васил Левски. Очква се следващата седмица да получат наградите си.

В близките две седмици те очакват да излязат резултатите от други три национални конкурса. Ръководителката им Глушкова сподели, че се надява и от тях да има отличени нейни ученици.

    

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене