До 15% вдигат заплатите на общинарите в Кочериново

До 15 % е увеличена заплатата за общинската администрация в Кочериново, каза кметът Иван Минков. Увеличението на кметовете на селата е 10 до 12 %.

Увеличението е за всичките 38 щатни служители на общината, като средствата се осигуряват от реализирани икономии.

По никакъв друг начин не могат да се „докарат“ средстав зазаплати освен от икономии, пояснява той. Добро е вече възнаграждението и на кметовете на села – избираемите кметове на 5 села ще взимат по около 800 лева, наместниците – по 620 лева, като увеличението е с 80-100 лева. Кмтовете с няколко мандата и с дълъг стаж ще стигат и до 1 000 лева месечно брутно възнаграждение, което е доста високо, сравнено с кметове на населени места в другите общини в Кюстендилска област. Увеличава се възнаграждението и за общинските съветници, което е „функция“ от средната брутна заплата за администрацията.

Най-незначително е увеличението на кмета на общината Иван Минков – само с 50 лева, с приспаднаните данъци увеличението е едва 30 лева. Градоначалникът ще взима около 1 800 лева, при положение, че колегите му кметове на други малки общини са вече с 2 200 лева заплата, при това – от години. Едва м.г. възнаграждението на Минков стигна 1800 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене