Облачно и ветровито време с максимални температури между 2° и 8° в Югозапада

Облачно и студено ще бъде времето в сряда. В сутрешните часове слаб сняг ще превалява все още в централната част на Дунавската равнина, а през деня главно в планините. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, на места в Източна България и временно силен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма.

В Гоце Делчев днес максималната температура ще достигне 8°, в Благоевград 4°, Банско 2°, Симитли, Петрич и Сандански 8°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Жълт код за силен север-североизточен вятър е обявен в областите Благоевград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, а максималните – между 2 и 7 градуса.

В планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 6 градуса, на 2000 м – около минус 12 градуса.

По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала.
В четвъртък и петък в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна, над Западна България в четвъртък временно ще се разкъса и намалее и сутрешните температури в котловините там ще са сравнително ниски – до минус 6-минус 7 градуса; в останалата част от страната минималните ще са между минус 4 и 1 градус. Максималните ще са между 4 и 9 градуса.

В петък минималните ще са малко по-високи, дневните – слабо ще се понижат. По-голяма е вероятността за превалявания от сняг в петък, но те ще са слаби и само на отделни места, главно в планинските райони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене