Страховито меле в Плетена, 24-годишен сервитьор получи условна присъда

Три годишна условна присъда   и да заплати  800 лева за сторените разноски по делото на пребития  от него В. Р. Д. от Сатовча както и 243,34 лв., деловодни разноски на досъдебното производство и други съдебни разходи , е присъдата която наложи Районен съд Гоце Делчев  на 24 годишният сервитьор –барман Т. Й. Бошнаков  от сатовчанското село  Плетена .

От съда обясняват ,че  подобен случай законодателят предвижда в чл. 129 ал.1 от НК наказание лишаване от свобода до пет години но са  наложили  на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца заради преобладаващи смекчаващите отговорността обстоятелства, добри характеристични данни и добро поведение в обществото, чисто съдебно минало ,липсата на криминални прояви и др.  С оглед чистото съдебно минало на подсъдимия Бошнаков младши  от Плетена ,не получи  полагащата му се  ефективна присъда – лишаване от свобода  и на  основание чл. 66 ал.1 от НК  съдът отложи изтърпяването на  наложеното наказание  за срок от три години след влизане в сила на присъдата.

На 22.10.2016 година, около 23:30 часа, пребития   В. Р. Д. от Сатовча,  посетил питейно заведение в село Плетена , известно с името „При Данчо“ което  тогава е било собственост на бивш горски директор  на ДЛС”Дикчан“ .

Пострадалия младеж от Сатовча ,отишъл в заведението което се намирало в центъра на Плетена с трима приятели  и което  се стопанисвало  тогава от Йордан Бошнаков  и семейството му.

При влизането на компанията  в заведението, имало около десетина човека, които били седнали на няколко маси. Клиентите  се обслужвали от подсъдимият Т. Й. Бошнаков , син на собственика Йордан Бошнаков.  Синът на собственика  работел в заведението едновременно като барман и сервитьор. След като В.Р.Д  и компанията му седнали на една от масите ,си поръчали различни питиета,които им били сервирани от бармана – сервитьор .Като получили поръчаните питиета, един от компанията заявил , че питието му не е това, което е поръчал. Същия  свидетел си бил поръчал „Кайлъшка ракия“. Потърпевшия Д. също преценил, че ракията не е от вида на поръчаната. Той отишъл при  бармана – сервитьор Т. Бошнаков  и му  казал , че ракията в чашата не е „Кайлъшка“, а някаква друга. След направената забележка бармана – сервитьор се обидил, последвали псувни по недоволните  клиенти  и  меллето се заформило като  бармана -сервитьор  нанесъл силен удар с дясната си ръка в лявата лицева половина на главата на потърпевшия . Бошнаков  продължил с  още удари  в лицевата част на главата на  свидетеля Д. като същевременно намиращите се в заведението хора от Плетена, станали от масите и се включили в конфликта. Докато бил на колене бития Д. бил удрян  многократно  в задната част на главата, бил дърпан от включилите се хора за дрехите и тениската му била разкъсана. Гол до кръста бития младеж от Сатовча успял да  избяга  от заведението последван от тълпа от хора. Спасил се  благодарение че бил  настигнат от автомобил на хората от компанията му които го прибрали в домът му в Сатовча гол окървавен и плюейки обилно кръв .

При извършеният медицински преглед на следващия ден било установено,че състоянието на младежа е сериозно и му било предписано да се консултира с лекар, специалист по лицево-челюстна хирургия. Заминал веднага за Благоевград  от където бил препратен за лечение в специализирана болница по лицево-челюстна хирургия в София.

Свидетели на  побойника Бошнаков се  опитали да заблудят съда ,че пребития младеж паднал и сам се потрошил  но съдът се е позовал на медицинската експертиза и  на очевидци присъствали на мелето .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене