Трябвал ни план „Маршал“ за родното село, проблемите му се роят!

Вицепрезидентът се надява на европари за отдалечените региони

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план „Маршал“ за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг – днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното.

По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

„Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък“, отбеляза Илияна Йотова.

По думите й Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, а не само да се „усвояват“.

„Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи“, заяви вицепрезидентът.

Йотова участва в зарязването на лозето в местността „Баира“.

„Разбрах, че 1 тон грозде е родило лозето на бай Стоян, което зарязахме миналата година. Дано тази година реколтата да е още по-добра“, заяви Илияна Йотова.

Вицепрезидентът отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Веселина Йорданова

dnes.bgо

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене