От учебната 2019/2020 година приема на първокласниците в общинските училища на територията на община Гоце Делчев ще се осъществява според приетата от ОБС „Система за прием“

На последното си заседание общинските съветници от община Гоце Делчев  приеха  предложената от кмета на общината Владимир Москов  „Система за прием на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Гоце Делчев. Системата определя реда за осъществяването на приема на първокласниците при спазване на прилежащите райони на обхват за общинските училища в Гоце Делчев. Преди приемането на Системата за приема на първокласниците, документа който е съобразен с наложилите се практики и демографските тенденции, е бил обсъден и с директорите на основните училища в града.

Приетата Система за приема на първокласниците в основните училища на Гоце Делчев е съобразена и с разпоредбите на чл. 256, т2 от т.2  на Закона за предучилищното и училищното образование и на основание на чл. 43, ал.1 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование на всяко населено място с повече от едно училище според които разпоредби общините  изработват система за прием на учениците.

Така в Първо ОУ Св. Св. „Кирил  и Методий“ според приетата от ОБС „Система за прием на ученици в първи клас“ според прилежащият район на училището ще се приемат първокласници които живеят в района на улиците „Скопие“ и „Солун“ и всички пресечки и улици на запад от тях, заключени до север и юг от ул. „Стара планина“.

Във Второ ОУ “Гоце Делчев“ приемът на първокласниците ще става в прилежащият район на школото, а именно:

От ул. „Солун“ и ул. „Скопие“ и всички пресечки и улици на изток от тях, заключени на юг от ул. „Стара планина“ и на север от река Градска без Ж.К. Юг.

Прилежащият район на Трето ОУ „Братя Миладинови“ според приетата Схема за прием на първокласници е на запад от ул. „Екзарх Антим“, ул. „Иларион Макариополски“, ул. „Екзарх Йосиф“ на запад от ул. „Полковник Дрангов“, ул. „Беласица“, както и улиците на запад от нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене