Нова схема за прием на първокласниците приеха в ОБС Гоце Делчев

На последното си заседание  общинските съветници от община Гоце Делчев  приеха  предложената от  кмета на общината Владимир Москов  „ Система за прием на ученици  в първи клас на общинските училища на  територията на град Гоце Делчев .Системата определя реда за осъществяването на приема на първокласниците при спазване на прилежащите  райони на обхват за общинските училища в Гоце Делчев . Преди приемането на Системата за приема на първокласниците ,  документа  който е съобразен с наложилите се практики  и демографските тенденции ,е бил обсъден и  с директорите на основните училища в града .

Приетата  Система за приема на първокласниците в основните училища на Гоце Делчев  е  съобразена и с разпоредбите  на чл. 256, т2 от т.2  на Закона за предучилищното и училищното  образование и на основание на чл. 43, ал.1 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование на всяко населено място с повече от едно училище  според които разпоредби общините  изработват система за прием на учениците .

Така в Първо  ОУ Св.Св. „Кирил  и Методий“ според приетата  от ОБС „Система за прием на ученици в  първи клас „  според прилежащият район на училището ще се приемат  първокласници които живеят  в района на  улиците „Скопие „ и „Солун“  и всички пресечки и улици на запад от тях ,заключени до север и юг от ул. „Стара планина“.

Във Второ ОУ“ Гоце Делчев“ приемът на  първокласниците ще става в прилежащият район на  школото , а именно : От ул.“ Солун“ и ул.“Скопие“ и всички пресечки и улици на изток от тях ,заключени на юг от ул.“ Стара планина“ и на север от река Градска без Ж.К. Юг.

Прилежащият район на Трето   ОУ „Братя Миладинови“ според приетата Схема за прием на първокласници  е на запад от ул.“ Екзарх Антим“, ул. Иларион Макариополски“ ,ул. Екзарх Йосиф“на запад от ул. „Полковник Дрангов“, ул.“Беласица“,както и улиците на запад от нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене