/ВИДЕО/ Бутиковата изба Uva Nestum & Spa„ край Гоце Делчев, заряза днес лозите в собственият си масив

Избата на комплекс „Uva Nestum & Spa” край Гоце Делчев която е единствен производител на вино в долината на река Места, заряза лозите си в собственият си лозов масив на връх Трифон Зарезан. Най-опитният експерт по лозята и виното в комплекса, Атанас Биларев, заедно със самият св. Трифон, зарязаха лозите в комплекса, поляха ги с вино и отправиха пожелания за здраве и берекет. Сред гостите на празнуването на свети Трифон в комплекс  Uva Nestum & Spa, да уважат празника на комплекса бяха и кмета на общината, Владимир Москов и неговия заместник Валери Сарандев.

Виното от изба Ува Нестум се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината край Места. В комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана като бутикова за производство на лимитирани серии. Тя е печелила престижни награди в различни конкурси от национален и международен характер.

“Стремежа ни винаги е бил да правим нещо уникално. Нещо което на друго място го няма“, каза експертът по лозаро-винарство в комплекса, Атанас Биларев.

Своеобразна молитва за добра реколта отправиха и танцьорите от гоцеделчевската танцова формация „Неврокопчанки“, съпроводени от майсторките изпълнения на кларинет на Петър Воденов с акомпанимента на тъпан, на Атанас Карагьзов и акордеонистът Петко Франгов.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене