Участниците в проект „Успяваме заедно“ на Трето ОУ, който е и единственият одобрен за втора фаза на „Посланици на здравето“

Участниците в проект „Успяваме заедно“ на Трето ОУ, който е и единственият одобрен проект за втора фаза на „Посланици на здравето“, предложен от училищата на територията на община Гоце Делчев, продължават с осъществяването на своите дейности.

След инициативата, която те осъществиха в „Детско отделение“ на МБАЛ „Иван Скендеров“ и проведената беседата на тема: „Преработени храни. ГМО. Наднормено тегло“, посланиците на здравето от иновативното училище се готвят за реализиране на следващата си дейност, след като премине грипната ваканция, на тема: „Да съхраним здравето си – споделяне на добри практики“ – дейност с чуждестранните партньори по проекта.

Още в началото на втория учебен срок в училищния сайт ще бъде въведена и нова рубрика, съдържаща информация и различни електронни продукти по теми за здравословния начин на живот, храни, спорт, туризъм и др., с които всеки интересуващ се може да се запознае и да използва напълно безплатно.

Междувременно, участниците по проекта съветват да се внимава какви храни се приемат през почивната седмица, когато вероятността за прием на нездравословна храна е по-висок. Те съветват всеки да прочита и съставките на закупените продукти, както и да обръща по-голямо внимание на съдържанието на подсладители, емулгатори, оцветители и др. под., които могат да бъдат опасни за човешкия организъм.

В представената таблица всеки може да се запознае с опасността от приема на определени съставки, вещества.

Другите два предложени материала са на теми: „Кое тегло е здравословно? и „Препоръки за здравословно хранене“.

„Нека се грижим за собственото си здраве“ – призовават посланиците на здравето от Трето ОУ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене