ПИТАНЕ НА ТОП ПРЕСА! Лобира ли Андон Тодоров да вкара минералната вода Рилана в детските градини на Благоевград?

ДОКОГА ЗАД „ОБЩЕСТВЕНИТЕ КАУЗИ“ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЩЕ ПРОЗИРАТ КОРИСТНИТЕ И ЛОБИСТКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА НЯКОИ БИЗНЕСМЕНИ?

Да се предвидят средства в общинския бюджет за 2019 година за осигуряване на минерална вода в детските градини в Благоевград и съставните села. Това предлага Партията на зелените в областния център.

Според лидера й – Андон Тодоров, може да бъде направена обществена поръчка на принципа на процедурата, която се прави за доставка на храна. „Смятам, че не трябва да се жалят средства, когато става въпрос за нашите деца, децата на Благоевград.

По смисъла на закона водата е храна. Смятам, че ВиК мрежата в областния център не е в добро състояние навсякъде и именно това е още един повод да предвидим такива средства. Ето защо и предложението е свързано с искане за включване в бюджета на община Благоевград сума, съответстваща на необходимостта от целогодишно потребление от детските заведения на вода – бутилирана“, уверява общинският съветник Андон Тодоров.

Топ Преса обаче улови един тревожен факт в това иначе добро предложение. Като начало поставяме питане – случайно ли е или не че братът на Александър Стойков един от съветниците от листата на „Зелените“ произвежда минерална вода „Рилана“ продукт със разбира се съмнително качество и не толкова добър имидж? Това не е ли откровен лобиране тип „ще млъкна, ако ми угодите“, питаме ние? Ще си проличи, ако Тодоров успее да прокара чешмяната вода в бутилка „Рилана“ да влезе в детските градини.

 

Ваня ПЕПОВА – ДЖУНЕВА

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене