НАЙ-МЛАДИЯТ ДЕПУТАТ ОТ БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ СТЕФАН АПОСТОЛОВ: Всичко това, което правя за хората, го правя от сърце и се радвам, когато има добър резултат!

21 януари – Ден на родилната помощ! На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят. Всички дължим благодарност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и дулите (които имат медицинско образование). Денят се празнува на 21 януари от 1951 г. с указ на Народното събрание и датата е избрана според празника Бабинден, който по стар стил е на тази дата, а по нов – на 8 януари. Най-младият депутат от Благоевградска област Стефан Апостолов от ПП ГЕРБ дарява половината си депутатска заплата, за  ин витро процедури. На 21 януари стотици доволни родители поздравиха младият депутат. Пожелаха му да бъде жив и здрав и дано всички български депутати да вземат пример от него. Топ Преса се свърза с г-н Апостолов, за да го попитаме как се чувства. Той сподели, че всичко това, което прави за хората го прави от сърце и се радва когато има добър резултат. Покани ни в Симитли, където час по късно се срещаме…

Изключително ми е приятно да се срещна със Стефан Апостолов, млад и амбициозен човек с добро сърце. Помогнал на много хора и опазил себе се от опияняването на властта. Срещаме се в родният му град Симитли в кабинета на неговият баща, кметът на Община Симитли, Апостол Апостолов. Ще си говорим на „Ти“, защото в предварителният ни разговор Стефан ми сподели, че като малък е бил голям мой фен, което ме радва изключително много 😉 

Приятелю от колко време си депутат?

– Година и десет месеца.

Какво е чувството от терена с къси гащета и бутонки, да си в парламента с костюм и вратовръзка? Как се чувстваш?

– На двата полюса се чувствам. Аз съм спортна натура. Ежедневното облекло винаги ми е било по-спортно. Дънки и тениска. Винаги съм се обличал по младежки. Изведнъж както ти казваш от спортните гащи отивам в парламента. Там е строго облеклото. Костюм и вратовръзка. Винаги трябва да си спретнат, защото самото облекло издава кой си и къде работиш. В България по облеклото те посрещат, а по акъла те изпращат. Малко ми беше трудно в началото да свикна, но вече знам, че от понеделник до петък съм официално облечен, а събота и неделя като съм на мач съм спортно облечен. Като съм ваканция се обличам както ми е удобно на мен. Като се прибера от работа и съм си в Симитли винаги гледам да съм спортно облечен както всички други хора. Искам, когато съм в Симитли сред хората от общината, сред нашите избиратели искам да не им вдъхвам толкова голям респект заради облеклото, а искам да съм наравно с тях, да им обръщам повече внимание. Да не се притесняват хората и като ме видят да си споделят проблемите. Да си говорим за всеки един проблем и за всичко, което те пожелаят. Мисля, че облеклото също влияе за предразполагането.

Липсва ли ти, че до миналата година можеше да отидеш на кръчма с компания и да се напиеш, а сега трябва да се придържаш към един по-строг стил? Жълтите медии търсят сензации да те снимат в неудобно положение.

– При мен този момент го е нямало никога, защото аз не пия алкохол. Пия един или два пъти в годината максимум. На Стефановден и евентуално на моят рожден ден. И то пия максимум две чашки. Повече не  мога. Нямам тренинг. Винаги когато ходя на дискотека, на заведение или на механа тъй като не пия няма как да не пазя поведение. Държа се естествено. Когато пие човек тогава повече се отпуска да прави по младежки глупости. Като си трезвен и не пиеш няма как да го направиш независимо дали си политик, дали си футболен съдия или някакъв друг. А и да ти кажа честно преди когато се занимавах с футбол ми се падаше в годината да отида пет пъти на дискотека.  Само когато нямаше мачове. Винаги съм пазел режим. За мачовете съм лягал навреме, за да може да съм бодър. Отделно от това винаги съм гледал да съм възстановен добре. Защото все пак при спортистите е много важно да си добре възстановен и да имаш сили. В един мач можеш да изтичаш пет километра, но можеш да изтичаш и петнадесет. Това всичко означава, че трябва да си много добре подготвен. Винаги съм гледал подготовката да ми е на високо ниво.

 

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене