Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

Здравният министър търси стачкоизменници за „Спешна помощ“

Около 150 медици от „Спешна помощ“ – София са с подадена оставка в знак на протест срещу уволнението на досегашния директор д-р Георги Гелев и заради неудовлетворените искания за увеличаване на заплатите и по-добри условия на труд. Вместо да общува с тях, здравният министър търси начин да смени недоволните.

Идеята НАП и митниците да се слеят отново е на дневен ред

Двете приходни агенции да се слеят в една мегаструктура. Тази идея, която циркулира в коридорите на властта от години, отново изплува на дневен ред, след като я лансира лидерът на ДПС Лютви Местан. Това стана по време на знаковата му пресконференция в четвъртък, на която той заговори за предсрочни избори.

“Труд”

Вноска от 42 лв. = 400 лв. пенсия

С 42 лв. месечна вноска в доброволен пенсионен фонд (около 5% от средната заплата) човек може да си осигури значително по-висока пенсия от средната, която плаща НОИ. Условието е да се е осигурявал редовно поне 20 г. и да не тегли спестяванията си в продължение на още 25 г. В края на периода ще са се натрупали над 71 000 лева.

Енергото връща половината сметка при некачествен ток

Енергодружествата да връщат на клиентите си половината пари от сметката за ток, ако са доставили некачествена енергия. За това настоява Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Условието е потребителите да са доказали, че токът е бил с влошени параметри – прекалено ниско или прекалено високо напрежение, чести аварии и т.н.

“Стандарт”

Изненадата на ДПС: Горчиво кафе за Станишев

ДПС изненада с горчиво кафе соцлидера Сергей Станишев. Нашите предпочитания са избори до края на годината, хвърли бомбата Лютви Местан.

Така той попари плановете на БСП кабинетът да оцелее с ремонт. Местан обяви три варианта за смяна на властта, но посочи и най-желания за Движението. Оставка на кабинета през септември, служебно правителство и предсрочен вот през последната неделя на ноември или първата на декември, разясни лидерът на ДПС.

Министри грабнаха куфарите

Министрите грабнаха куфарите. Земеделският шеф Димитър Греков замина за Узбекистан, където ще участва в конференция за най-важните резерви за изпълнение на тамошната хранителна програма. Вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев бяха вчера в Люксембург на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“. Някъде по пътя от Сингапур за България се оказа министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Бойко: Избори веднага или фалит

Избори веднага или фалит. Категоричната позиция изказа вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Никаква радост не ми носят предсрочни избори, защото начинът, по който Местан е определил датата, е още по-пагубно за България. Предсрочни избори трябва да има веднага. Орешарски да подава оставка, да се почват консултации и да се отива на избори. Или пък, за да им блеснат всичките лъжи – изборите трябва да са догодина две в едно“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“24 часа”

Брюксел даде 120 млн. евро за скоростен път на София

Европейската комисия е одобрила проекта за изграждането на северната скоростна тангента на София, който ще се финансира с над 120 млн. евро по програма “Регионално развитие”, съобщиха от регионалното министерство.

“Сега”

ДПС заряза социалистите и даде 4 месеца на Орешарски

ДПС скъса публично коалиционните си отношения с БСП, като обяви курс към предсрочни парламентарни избори и определи датата за тях – 30 ноември или 7 декември. Лютви Местан начерта на пресконференция графика за, по думите му, плавен преход към политическа стабилност. Сергей Станишев продължи да мълчи.

Кандидат-гимназистите не знаят какво е курник

В края на VII клас учениците трудно решават геометрични задачи и не познават значението на думи като ечемичено зърно и курник. Това е един от изводите от тазгодишните национални изпити по български език и литература и по математика. Средното представяне по български език и литература е почти без промяна в сравнение с 2013 г. Постиженията по математика дори се подобряват, въпреки че летвата за тройката е по-висока, похвалиха се от министерството на образованието.

 “Монитор”

ДПС с три сценария за излизане от кризата

Три възможни сценария за контролиран и плавен преход към успокояване на политическия процес в страната предложи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан. Сред тях липсва опция за изкарване на пълен 4-годишен мандат на кабинета „Орешарски”, което било невъзможно на фона на резултатите от евровота.

Луд австриец приземи израелски самолет в София

25-годишен австриец с психически отклонения приземи аварийно самолет на израелските авиолинии на летище „София”. Инцидентът се разиграл вчера сутринта. Малко след излитането на самолета, който извършвал редовен полет от Тел Авив до Мюнхен, един от пътниците започнал да буйства. Младежът нападнал един от членовете на екипажа, съобщиха израелски медии.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене