Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград

Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград, съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград.

Пътните настилки са мокри, на места хлъзгави, но почистени. На по-високите и усойни места се наблюдават частични заледявания и намалена видимост поради мъгла. Шофьорите да спазват необходимата дистанция.

През изминалата нощ обстановката по пътищата е била спокойна и няма регистрирани тежки пътни инциденти. Не е имало сигнали ѝ за паднали камъни, които да са затруднявали трафика по републиканската пътна мрежа.

Нормално интензивно е движението по главен път Е-79, второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев и автомагистрала „Струма“ в участъка от Благоевградска област. В региона не се извършват ремонтни дейности, поради което няма въведени ограничения за движението.

От КАТ и Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства шофьорите да се движат със съобразена скорост и да спазват правилата за движение.

Трафикът на граничните пунктове „Кулата“ и „Илинден“ се извършва без забавяния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. На българо-македонската граница, трафикът е нормално натоварен.

Днес времето ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще превали слаб дъжд, в северозападните райони – дъжд и сняг.  Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България и по долината на Струма ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури предимно между 3° и 8°.

Над планините ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 7°, в Банско  3°, Симитли, Петрич и Сандански 8°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене