Михаил Марковски ще оглави предстоящия традиционен конкурс за вина и ракии в Делчево

За първи път тази година журито което ще определи най- добрите вина и ракии на традиционният двудневен и ежегоден конкурс  по време на зимния фестивал „ Трифон Зарезан в гоцеделчевското село Делчево , ще оглави лично председателят на Българската асоциация на професионалните сомелиери  – Михаил Марковски, разкри кмета на  курортното село  Иван Панайотов. Междувременно кметския наместник Панайотов  заяви ,че в  Делчево вече е започнала подготовката на традиционния конкурс за вина и ракии.

Както писа  Топ Преса Определените дати за провеждането на Зимния  фестивал в Делчево  са 9 ти и 10-ти февруари .Самият конкурс за най- добро вино и ракия ще се проведе на 9-ти  февруари а следващият ден на 10-ти февруари  -традиционното зарязване на лозята и богатата  музикална  програма с участието на много самодейни групи и кукери .

През последните години  конкурса за най- добри вина и ракии в атрактивното гоцеделчевско село Делчево участват не само местни производители  но и производители  от Гърция и Македония към които  вече са изпратени покани за участието им  и тази година .  Всички производители , желаещи, домашно произведените им вина и ракии да участват в конкурса  и да получат експертна оценка за качествата им да занесат мострите си в земеделската аптека на Сергей Караилиев  в Гоце Делчев. Резултати от конкурса  за най- добро вино и ракия ще бъдат оповестени от престижното жури  в неделя  на празника  Трифон Заразен в Делчево .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене