ВНИМАНИЕ! Ограничено е движението за товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета на прохода „Предел“, Гоце Делчев – Папазчаир и Гоце Делчев – Доспат

Ограничено е движението за товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета на прохода „Предел“, Гоце Делчев – Папазчаир и Гоце Делчев – Доспат, съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград.

През изминалата нощ не е имало възникнали тежки пътни инциденти. Пътните настилки са заснежени в цялата област и в момента се наблюдават превалявания от сняг при Предел, Сатофча и Папазчаир.

На места пътните настилки са заледени и хлъзгави, като се обезопасяват с пясък и сол. В по-високите части от областта се наблюдава намалена видимост поради мъгла. Не е имало сигнали ѝ за паднали камъни, които да са затруднявали трафика по републиканската пътна мрежа. Нормално интензивно е движението по главен път Е-79, второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев и автомагистрала „Струма“ в участъка от Благоевградска област.

От КАТ и Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства шофьорите да се движат със съобразена скорост и да спазват правилата за движение.

Трафикът на граничен пункт „Кулата“ е силно интензивен, а на граничен пункт „Илинден“ не се пропускат товарни автомобил, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Причината е влошената метеорологична обстановка. Леките автомобили ще се пропускат в Република Гърция само с вериги. На българо-македонската граница, трафикът е нормално натоварен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене