Пожара в Скребатно още тлее, кметицата Дани Пидева се моли да е оцеляла поне желязната каса в кметството пълна с документи и архива на селото

Продължава да тлее пожара в гърменското село Скребатно , съобщиха местни жители които изпратиха първите снимки от  огнения среднощен ад.

Кмета  на Скребатно Даниела Пидева  сподели ,че пожарните екипи са дошли бързо след подадения сигнал от местен жител  и са направили всичко възможно да спасят  нещо но не са успели „ Сградата е много голяма  но е и много стара . Стара е и инсталацията ,  много е възможно пожара да е предизвикан от късо съединение . Все още  следователите работят  за установяване на причините . В кметството се отопляваме на  климатик но го изключваме след края на работния ден .Добре че не е имало хора по това време  и нямаме жертви , иначе щетите са огромни . Тази година  читалището в Скребатно „ Христо Ботев“ щеше да  празнува 100 години от основаването .Само се моля да е оцеляла желязната каса в кметството където съхранявам целия архив  на селото . Ще я търсим в руините .“ сподели кмета Дани Пилева .

Междувременно вече има и първи предположения за огнения  ад в  село Скребатно . Съмненията са ,че е възможно да е била оставена  да гори  печка на дърва в някое от помещенията  която е запалила  комина.

Както писа Топ Преса , тази нощ голям пожар изпепели  целият център на гърменското село Скребатно .Изгоряха кметството , ресторанта ,читалището,здравната служба библиотеката и два магазина.

В РС ПБЗН Гоце Делчев  сигналът за пожара е получен около 2 през нощта.Благодарение че пътя е бил почистен и опесъчен , пожарните автомобили са  пристигнали на мястото на пожара  за по- малко  от половин час . За съжаление обаче  въпреки усилията ,огнеборците не са успели да спасят нищо от зловещите пламъци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене