Напусналите ДОСТ лидери на структурите в страната категорични ,че няма да се връщат в ДПС ,Касим Дал ги приютява в НПСД

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които  дни преди Новата 2019 година на 26 декември дружно подадоха  оставки са вече в преговори  за присъединяването си към партията на бившият заместник председател на ДПС  Касим Дал –НПСД , научи от сигурен източник Топ Преса .  На ниво председател на НПСД вече са  проведени и няколко срещи и е въпрос на малко време за официалното обявяване на приема на напусналите ДОСТ и Лютви Местан местни общински и областни лидери  на партията му . Запознати коментираха че и повечето от структурите на ДОСТ в Пиринско също преминават  в партията на  Касим Дал. Според първоначална  информация , единици от Пиринско членуващи  до момента  в ДОСТ са склонни да се върнат или да подадат заявления  в ДПС .  Става въпрос за учредените в гоцеделчевско и цялата област Благоевград структури на ДОСТ от  областния  лидер на партията на Лютви Местан Исмаил Джинджи който заедно с цялото областно ръководство  положи  неимоверни усилия новата формация да има свои структури в всяко едно село в региона .

Разпада на партия ДОСТ  започна  още от началото на м. декември след  напускането на  тримата заместници на Местан ,Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али след като от ръководството на партията обявиха, че снемат политическото си доверие. Това стана по време на учредяването на младежката структура на партията в Пловдив, на което тримата заместници на   Лютви Местан не присъстваха. Като причина за решението за сваляне на политическото доверие от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али от ръководството тогава посочиха „отказа им да изпълняват партийните си задължения“ и „нарушаване на устава на ДОСТ“, припомниха лидери  на партийни структури в гоцеделчевско . Така  след пловдивското отстраняване на тримата  заместник председатели на Централния съвет на ДОСТ  се стигна и до  нарочната декларация от 26-ти декември на  областните и  общинските председатели , координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ които дружно подават оставки  и на практика ликвидираха партията на Лютви Местан .

Като основен мотив напусналите  ръководни кадри  партия ДОСТ изтъкнаха   несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

Както писа ТОП Преса ,в списъкът на недоволните и официално напуснали ПП ДОСТ са и лидера на  областното ръководство в  Благоевград ,Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград .

Партия ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност) беше учредена през април 2016 г. На последните парламентарни избори формацията участва в коалиция с партията на бившия зам.-председател на ДПС Касим Дал – НПСД. Обединението спечели малко под 3% и не успя да влезе в парламента. Малко след това коалицията между ДОСТ и НПСД се разпадна.

„На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение  (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модела „Кой“. Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД след изборите продължи по пътя си  като самостоятелен политически субект“, споделят още напуснали ДОСТ ръководни кадри и редови  членове от гоцеделчевския регион намеренията на  които са да се влеят в редиците на партията на Касим Дал – НПСД.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене