Стотици жители на Гоце Делчев и тази година въпреки студеното време се стекоха на река Градска, за традиционното спускане на кръста

26-годишният  Никола Лефтеров  улови и вдигна християнския символ на Богоявление в Гоце Делчев.

„Щастлив съм, че за втори път извадих кръста от реката на този хубав празник. Пожелавам много здраве късмет и щастие на всички хора жители на Гоце Делчев през настоящата 2019 година и догодина да напълним реката с много вярващи младежи в ритуалната битка за Богоявленския кръст. Чувството във водата което изпитах е велико не мога да го опиша хвърлям се на този ден от много години със силна вяра и надежда за по-добър живот на всички в България. Нека бъдем здрави, благословени и честити всички!“,  заяви веднага, след като излезе от ледените води на река Градска Никола Лефтеров. Преди да предаде кръста на митрополит Серафим, около него се струпаха  десетки хора, за да целунат светинята.

Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим поръси с осветената вода жителите на Гоце Делчев като и освети знамената на Граничното полицейско управление и на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Началника на ГПУ Гоце Делчев Илия Сораджиев също поздрави с празника  своите служители и им пожела здраве и успешна 2019 –та година .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене