Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

Kандидатите за съдебни инспектори: радикални идеи срещу плахи констатации

При изключително слаб интерес – едва половината членове на правната комисия, без нито един представител на Висшия съдебен съвет (ВСС) или Инспектората към него (ИВСС), бяха изслушани двамата кандидати за главен съдебен инспектор.

Защо спряха плащанията по „Регионално развитие“

Установени нарушения при реализацията на четири проекта по „Регионално развитие“ за около 150 млн. лева са поводът Европейската комисия да спре плащанията по две от осите на програмата. Няколко неща обаче подсказват, че причината за рязкото прекъсване на плащания надали е продукт само на един одит.

“Труд”

Режат 95 милиона на общините за екология

94,7 млн. лв. е сумата на окончателните санкции по европейски екопроекти, които трябва да платят основно общини от собствените си бюджети. Санкциите са една от мерките, с които министерството на околната среда се надява да убеди Европейската комисия да размрази плащанията по програма “Околна среда”.

580 къщи „изгоряха“ заради казан за ракия

Скандал и смрад разтресоха Каблешково, след като заради затворен казан за ракия се разкри, че канализацията на половината град е незаконна. Неподозиращи развоя на събитията жители на бургаското градче пратили сигнал до екоинспекцията, че казанът замърсява дере и много мирише на джибри.

“Сега”

Президентът обеща драстично увеличение на парите за отбрана

На фона на все по-тежкия недостиг на средства за сектори като здравеопазване и образование България направи сериозна заявка пред ключови съюзници да увеличи почти двойно бюджета си за отбрана. Това стана по време на срещата на лидерите от Централна и Източна Европа и президента на САЩ във Варшава, където се отбелязват 25 години от началото на демократичните промени в Полша.

БСП я тегли към партиен кабинет, за да не е заложница на ДПС

БСП разиграва три сценария за увеличаване „тежестта“ на партията в управлението и засилване ролята й на мандатоносител, научи „Сега“. Целта и на трите варианта е привържениците на социалистите да останат с впечатление, че партията не е толкова зависима от ДПС.

“24 часа”

Върви интрига с ход “Станишев премиер”

Няма вариант Сергей Станишев – премиер. В момента някой надгражда спекулации. Това коментира вчера изключително информиран източник от „Позитано“, след като се завъртя вариантът, че лидерът на БСП ще предложи себе си за министър-председател на ново правителство в рамките на този парламент.

“Стандарт”

Без заплати за неплатен данък

Запор на заплатите заплашва всички, които не са платили данъците си. Налогът за доходите от миналата година трябваше да бъде внесен до 30 април. 15 400 от гражданите, които не са платили, вече са предупредени по телефона през последния месец.

Маскирани свиха 20 бона от куриери

Трима маскирани мъже нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха 20 бона за по-малко от минута посред бял ден вчера в София. Около 9 часа бандитите устроили засада на куриерската кола в столичния квартал „Орландовци“. Като в холивудска продукция нападателите препречили пътя на червено „Рено Клио“, с което се придвижвали спедиторите по тихата уличка „Нешо Бончев“ на метри от кръстовището с бул. „Първа българска армия“. Апашите били със сив ван „Крайслер Вояджър“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене