В една седмица, 2 лъжи, 2 кметства

топлицата

Дойде ли времето за избори и на всички им идва и музата да лъжат! Традицията и тази година се спази! От самото начало на предизборната кампания заваляха обещания, загрижени партийни дейци започнаха да съчувстват, помагат и мислят за бедните, бездомните, социално слабите и децата!

Ето как се роди и идеята на кмета на с. Мосомище – Ламбрев, за водна пързалка в м. Топлицата! Уж за 1-ви юни, уж да радва децата…А дано, ама надали!

Но все пак обещаното се изпълни! Точно последната седмица от предизборната кампания –  пързалка има! Вече е монтирана и радва малките посетители на басейна!

На пръв поглед – нищо лошо! Само дето НОВАТА пързалка е като старата на бившия профилакториум в с.Огняново!

За някои – нова, за други – стара! Важното е, че някой се тупа в гърдите, че е удържал на обещанието си, не е излагал народа и колко много е направил за децата!  ХА!

Не можем да му го отречем на г-н Ламбрев и кметството, „доста труд” са хвърлили да се премести, освежи и монтира!

Браво! Да ни е честита старата-нова пързалка!

Без значение дали е повече нова или повече стара, важното е децата да я харесват!

Тя е за тях, макар и да заслужават много повече!

Втората лъжа лъсна около 24 май! Организаторите на празничната програма на пл. „Македония” обявиха, че нашумялата група „Революция Z” ще присъства в програмата! Изпаднали във възторг, малки и големи тръпнеха в очакване на големия ден!

В четвъртък на обяд в страницата на община Гоце Делчев във Фейсбук излезе съобщение, с което обясниха, че „Революция Z” са отменили идването си, тъй като вокалистката на групата била болна!

Оправните организатори веднага я заменили с рап групата „Ice Cream”!

Часове след това, по бТВ, в  риалити шоуто  „България търси талант”, същата тази вокалистка пя на живо! Потресени от случващото се и разгневени почитатели, започнаха да правят публикации в страницата на общината във Фейсбук, които почти моментално биваха премахнати!

Къде е лъжата и кой лъже?

Няма да напомням, че името на организатора на подобни събития, се слави с голямата си любов към рап музиката и дори дълго време се изживяваше като такъв!

Дали заради изборите, дали вече им стана навик или просто така са научени – не можем да кажем! Сигурни сме само в едно – ИМА ЛЪЖА и тя излезе наяве!

Поне като лъжат, да се научат да го правят!

Дая Мандиева

Вестник „Нова Места“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене