Нашенец от Хаджидимово, спипан с фалшива шофьорска книжка

36 годишния Г. И. П. от град Хаджидимово получи от Районен съд Гоце Делчев присъда „Пробация“  и  да заплати разноските по делото в размер на 1 387,79 лева, 4 години след пребиваването му в Португалия където е бил заловен от тамошни полицейски органи да управлява лек автомобил с фалшива шофьорска книжка .

На 27.02.2014г.,обсъдения Г.И.П. от град Хаджидимово е бил спрян за проверка  около 16.30 часа, на национален път 231, км.36,200-връзка Лапа де Тораиш, община Сея, Република  Португалия.

Пред полицейския служител Марку Паулу Диаш Да Силва- мл.сержант в участъка на Националната републиканска гвардия в Паранюш да Бейра,той показал  съзнателно  неистински официален документ- българско свидетелство за управление на моторно превозно средство , с посочена дата на издаване 14.08.2003г. от МВР гр. София на името на Г. И. П. от гр. Хаджидимово , когато от него за самото му съставяне не е могло да се търси наказателна отговорност.

Престъплението е определено  по чл.316, пр.1 във вр. с чл.308, ал.2, пр.5 от НК.

Г. И. П. е роден през 1982год. в Гоце Делчев и е  с постоянен адрес град Хаджидимово, ул. „И.“  българин, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан.

В съдебно заседание ,в Районен съд Гоце Делчев,  проведено в последният ден от 2018 година обвиняемият се  е признал за виновен и е сключил споразумение за прекратяване на образуваното срещу него наказателно производство което е било одобрено от съдийския състав .

Така , приобщеното като веществено доказателство по делото- 1бр. българско свидетелство за управление на моторно превозно средство  с посочена дата на издаване 14.08.2003г. от МВР гр. София на името на Г. И. П. от гр. Хаджидимово , съдът реши  да се предаде за унищожение на МВР гр. София.

Направените по делото разноски в размер на 1 387,79 лв  да бъдат заплатени  от обвиняемия.

На обвиняемия Г. И. П. за извършеното престъпление в Портогалия бе  наложено и  наказание „ Пробация“, заменящо наказанието “ Лишаване от свобода“ и включващо следните мерки за конторл и въздействие;

  1. Задължителна регистрация по настоящ адрес в град Хаджидимово на ул. „И.“, подписи в РУ Гоце Делчев за срок от 6  месеца, с периодичност два пъти седмично и  задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок също от 6 месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене