Наплив на македонци на ГКПП-Гюешево

Засилен е трафикът днес на автомобили и пътници през ГКПП-Гюешево на трасето „вход“ от Македония, казаха по обяд капепейци. На пункта е имало 3 колони с амтомобили на трасето „вход“ и обслужването отнемало около 30 минути. До километрични колони обаче не се е стигнало.

Стотици македонци пътуват за българските курорти Банско, Боровец, Пампорово. 2 януари е почивен ден в Македония заради Нова година, а в понеделник, 7 януари, е Християнската Източно православната Коледа за съседната страна. Така се струпват няколко почивни дни, които доста македонци ще използват, като си вземат двата междинни дни отпуск. В нашите курорти им е евтино, а от ски центровете и курортите им предлагат изгодни пакети, коментираха митничари.

Същевременно кюстендилци, дупничани, групи от Бобов дол, Самоков и др. райони, които са посрещнали Нова година в почивни бази и заведения в Македония, се връщат обратно. Само за една смяна през пункта са минали над 50 автобуса с българи, заминали в навечерието на Нова година за македонски дестинации.

Мъж от Бобов дол се похвали, че в македонските кръчми обслужването е повече от щедро – доливат ти ракия безплатно, „чашите ти все са пълни“, радва се на връщане той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене