Алеи, пейки, чешми, фитнес, детски кътове и беседка в новия парк на Благоевград

парк - Благоевград

снимки: Община Благоевград

Продължава ускореното изграждане на новия парк по поречието на Благоевградска Бистрица. Новото място за отдих ще се простира между моста на булевард „Св. Димитър Солунски“ и булевард „Джеймс Баучер“. Начинанието е част от европроекта „Зелена и достъпна градска среда“, чиято стойност възлиза на 4 768 063 лева, а според разчетите изграждането на самия парк ще струва 756 506 лева.

парк-Благоевград 1

В момента се оформя подход от бул. „Св. Димитър Солунски“, като освен стълбища ще има и рампа за трудноподвижни хора. Предвидено е да бъдат обособени нови 3 детски площадки, фитнес площадка с около 20 модерни уреди, вградена поливна система, парково осветление, предпазен парапет по поречието на реката, както и скейтборд рампа за любителите на екстремните спортове.

парк Благоевград- 3

Предвидени са още мрежа от алеи, пейки, беседка за отдих и чешми. Част от инфраструктурата на парка вече е изградена, в ход е изграждането и на останалите паркови елементи. Новите зелени площи ще се простират на около 16 декара.

Парковата зона буди интерес с оригиналните си архитектурни решения и нововъведения. Тя е съобразена със съществуващата екосистема и климатични особености.

По време на строително-монтажните работи ще бъдат облагородени и съседните райони, които в момента се използват за нерегламентиран паркинг.

Комплексът за отдих и развлечения е част от програмата на кметския екип за повишаване качеството на живот в града, а по същия проект вече се реализираха редица обекти, сред които реставрация на редица улици, изграждане на велоалеи и много други.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене