Веселяци и традиционалисти от Хаджидимово за 8-а поредна година опънаха пълни трапези и заедно почетоха святото Рождество Христово

Както в последните седем години ,така и тази ,осма поредна година ,на най- светлия християнски празник Коледа голяма група веселяци и традиционалисти от Хаджидимово не изневериха на традицията и се събраха да празнуват заедно . Празненството бе отворено за всички жители на Хаджидимово.

Дългите и препълнени празнични маси бяха подредени и този път край тракийската, късноантична и средновековна крепост Св. Димитър която се намира на едноименния хълм, на 3 км. от центъра на града.От стръмното и красиво възвишение, което се вижда и доминира над целия район , и където върху останките на античния обект е изграден и едноименния параклис “Св. Димитър”, през целият ден Хаджидимово и околните села се огласяха от много песни, празничните наздравици и многото хора които извиха с много настроение от празнуващите хаджидимовалии.

За тяхното настроение много сериозно се погрижи поканения специално за празника, оркестър „Щуро Маке с невероятните изпълнители на македонски песни , Георги Жбантов , Ирина Паскалева и Любо Кирилов. Обичайните заподозрени веселяци Ангел Попов , Костадин Буглов и Стоил Сабахлъков отново бяха в центъра на празненството , тримата освен ,че бяха първи на хората и не дадоха и миг почивка на оркестъра и изпълнителите , също грабнаха микрофоните и цял ден пяха и вдигаха наздравици със всички които за поредна година преживяха страхотни емоции на хубавия празничен ден.

Майстора на скарата пък Ангел Буглов цял ден поддържаше огъня на който опече най- вкусните пържоли и суджуци които празнуващите от Хаджидимово преглъщаха с руйно домашно вино и ракия.

„За нас Рождество Христово е един от най- големите и тачени християнски празници ,празнуваме го подобаващо всяка година и радостното е ,че се събираме все повече и повече хора за да се повеселим, да си честитим празника и да вдигнем наздравици за здраве , щастие, късмет и берекет“ сподели един от младите веселяци сърцатия Стоил Сабахлъков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене