Марк Жирардели бил собственик на„Юлен“?! Не и според документите…

Твърдението на Марк Жирардели, че през 2016 г. е купил офшорката, която е мажоритарен собственик на концесионера на ски зона Банско „Юлен“ АД, не намира документално потвърждение. Наистина има промяна във веригата на собствеността, но там не фигирира Жирардели, а краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу.

Последният документ за офшорката от Британските вирджински острови „Т.А.К. Сървисиз“ е внесен в Търговския регистър заедно с ГФО на Юлен за 2017 г. Той е датиран от 1 юни 2018 г. На него пише, че всички 10 000 акции на Т.А.К. Сървисиз са собственост на регистрираната в Кипър Duc Nominees.
Проверка към днешна дата в Търговския регистър на Кипър показва, че Duc Nominees е сменила собственика си на 1 март 2017 г. Тогава Георгиус Георгиу е продал 999 дяла на друга кипърска компания CYF Services Ltd. Още един дял е продала Евдокия Макламузи.

CYF Services от своя страна не е сменяла собственика си от инкорпорирането на компанията през 2015 г. Оттогава до днес собственик на всички дялове е лицето Августа Пападополу.
Августа Пападополу е собственик на CYF Services и съответно краен бенефициент по документи на ЮЛЕН АД.

Това е документалното състояние на нещата. Никъде не се откриват данни за сделка с някакъв мощен инвестиционен фонд, както твърди Жирардели в интервюто си за Нова Телевизия.

Калин Калинов

Вестник Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене