Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона

Влюбени учители от Рибново вдигнаха първата сватба за сезона , Невсе Авдикова и Касим Люманков превърнаха дългата си връзка в  красиво семейство

Два дни гърменското село Рибново и колективът на СУ „Йордан Йовков“ празнуваха голямата сватба на  двамата влюбени от години учители Невсе Авдикова и Касим Люманков .Освен че селото се увеличи с още едно младо семейство то и  семейните двойки в СУ „Йордан Йовков“ пораснаха с още едно щастливо семейство което  ще продължи ръка за ръка да твори и  възпитава подрастващите в Рибново . Целият колектив на училището начело с директора Манчо Джуркин според обичая  в събота бяха гости на младоженеца а вчера гостуваха на булката .  Сватбеният подарък на колегите бе скромен – плик със събрани помежду им пари с които младоженците да купят по тяхно желание спомен от колегите за домът .На вторият ден от сватбата по стар рибански обичай , булката бе превърната в нашарена гелина и така тя бе предадена  от родителите й на младоженеца Касим Люманков за да приеме неговата фамилия. Така  още две семейства  в Рибново Авдикови и Люманкови се сродиха благодарение на любовта на красивите младоженци които  дадоха начало с голямата сватба на своят семеен живот .

Връзката на Невсе и Касим е още от ученическите им години . Невсе  тази година завърши университета и започна работа в СУ „Йордан Йовков“ като ресурсен учител.

Младоженеца Касим Люманков е също учителв гимназията в Рибново .Завършил е история и география .Сега и двамата младоженци карат  магистратури и заявяват че много обичат и държат на професиите си .

Цялото село Рибново се изреди да види  големият  и подбран чеиз на булката и да  поздрави младото семейство . „Тази година булка догодина люлка“ пожелаха на Невсе и Касим директора  на СУ „Йордан Йовков“ Манчо  Джуркин и целият колектив на школото които заедно с всички сватбари се веселиха с младата брачна двойка и родителите им и през двата сватбени дни .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене