Хореографа Петко Франгов в навечерието на Новата 2019 година връчи дипломи за професионални танцьори на 18 жени, момичета и младежи от Долно Дряново

Известният хореограф от Гоце Делчев Петко Франгов , в навечерието на Новата 2019 година връчи дипломите  на 18 жени , момичета и младежи от гърменското село Долно Дряново  за професионални танцьори на български народни хора и танци .

Всички те в продължение на шест месеца преминаха курса ръководен от Петко Франгов който бе осъществен благодарение на спечелен проект по  Европейска програма .

Благодарение на тази програма  и  курсът който бе органзиран в читалището на Долно Дряново ,жените и младите хора научиха да играят правилно и професионално български хора и танци ,за което голямата заслуга е на нашия страхотен учител Петко Франгов , сподели Сузана Рашид  ,председател на читалището в Долно Дряново и ръководител на местната танцовата  формация.

Това беше едно повече от приятно обучение на български народни хора и танци по европейска програмата което продължи  6 месеца , а интересът към него в селото ни бе огромен .  Освен жени и младежи  в курса се включиха и самодейки които в последствие станаха част  от  танцовата формация  която аз  ръководя ,допълни Сузана  Рашид .

Нейната танцова група макар и млада с начинаещи танцьори , през тази година записа редица участия в събития както в община Гърмен така и извън нея.

Амбицията на ръководителката на  танцовата формация в Долно Дряново е,  групата да се разрасне ,усъвършенства , да добие по- голям опит и  популярност и да участва в бъдеще в повече местни мероприятия ,  събори и фолклорни  конкурси както в страната така и в чужбина

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене