Депутатите Александър Мацурев и Десислава Атанасова с подаръци да децата от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Звъничево

Народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Александър Мацурев и общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова посетиха Центъра за настаняване от  семеен тип в пазарджишкото село Звъничево и се срещнаха с децата, настанени там.

Те им подариха зимни якета, спортни комплекти, маратонки, раници и много лакомства за коледната трапеза.

“Идеята да посетя Центъра в село Звъничево се роди спонтанно. Миналата седмица имах друга инициатива – дарих книги на читалището в с. Труд. Тогава с мен се свърза едно дете, живеещо в дома в с. Звъничево – Кирил Балдев. След разговора ми с него реших да направя дарение и за децата, които също като Кирил живеят в Центъра“, каза Атанасова.

„Когато аз бях министър на здравеопазването, започнахме да изграждаме първите такива центрове за настаняване от семеен тип. Няколко години по-късно този в с. Звъничево изглежда прекрасно. Битовите условия са много добри, децата имат всичко необходимо, за да водят един нормален живот, близък до семейната среда“, посочи Десислава Атанасова.

Тя и Александър Мацурев разговаряха с децата от центъра, запознаха се с персоонала и разгледаха базата. Понастоящем в социалното заведение живеят девет деца и юноши на възраст от пет до осемнадесет години.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене